Bättra på ditt synfält under bilkörningen i mörker, köp en Xenon billjuslykta.

Känner du med att det inte är nog med de vanliga lyktorna på bilen? Känns det som om ni tröttar ut ögonen lite väl mycket under kvällskörningen? Jag testade förra veckan att montera extraljus på bilen med Xenon i. Detta fungerade väldigt bra! Eftersom vinterhalvåret är här och skymningen faller tidigt så kan det blir komplicerat att se, därför att snön ännu inte fallit. När snön lagt sig på gatorna brukar det underlätta lite på grund av att denna vita beläggning återspeglar ljuset. Jag inte bara ser mycket bättre med extraljus, det ger mig framförallt en trygghet medan man dessutom upplever en behaglig körning. Det finns självklart flertalet modeller av strålkastare och det kan vara svårt att kunna vilken typ av ljus man ska ha.

Med en bättre strålkastare, med förslagsvis Xenon som jag nyss nämnde, så hinner man uppmärksamma möjliga hinder mycket tidigare än annars eftersom körningen nattetid inte blir lika besvärande. Överläget med Xenon strålkastare är framförallt det dagsljusliknande sken som uppstår, och att det således upplevs som mer behagligt för synen. Dessutom kan ljus med Xenon ge en utsträckning på bortåt 800-900 meter, vilket gör en betydligt säkrare. Utöver detta har den här varianten av lampa en otroligt lång livslängd, cirka 5 gånger bättre än Halogen. Är det svårt att installera ett extraljus så kan ni utan tvekan kontakta er lokala verkstäder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>